Büyükşehir, Muğla’nın Geleceğini İnşa Ediyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılı Mart ayından 2021 Ağustos ayına kadarlık süreçte yaptığı 2 Milyar 670 Milyon TL yatırımla Muğla’nın geleceğini inşa etmeye devam ediyor.
Türkiye’nin ve dünyanın gözde şehirlerinden biri olan Muğla, yatırımlarla geleceğe hazırlanıyor. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün büyüyen nüfusu ile alt ve üst yapıdaki yatırımlarıyla şehrin geleceğini inşa etmeye devam ediyor.
Çevre dostu yatırımlarıyla Muğla’yı koruyan ve tercih edilebilir bir şehir haline getirme yolunda emin adımlarla ilerleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana 2 Milyar 669 Milyon 634 bin TL değerinde yatırım gerçekleştirdi.
“1 Milyar TL’lik Alt Yapı Yapıyoruz”
Yatırımlar hakkında bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın alt yapı yatırımı için 10 Milyar TL’lik yatırıma ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, “Şuanda Bodrum, Fethiye, Milas, Ula ve Kavaklıdere ilçelerimizde alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bodrum’da yapacağımız bu alt yapı yatırımlarımız ile il genelinde yüzde 46 olan altyapıdan yararlanma oranımız yüzde 91’e yükselecek Marmaris ilçemiz için projelerimiz hazırlandı.” ifadelerini kullandı.
“Güvenli Ve Konforlu Yollar İçin 450 Milyon TL Harcadık”
Dünya’nın her bölgesinden misafirlerin geldiği Muğla’da, konforlu ve güvenilir ulaşım sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu kapsamda yol yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Gürün, “Vatandaşlarımızın sevdikleriyle, aileleriyle güvenle ulaşmasını hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda da 2014 yılından bu yana 450 Milyon TL harcama yaparak yollarımızı yeniledik ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yaptığımız yolları da modern ışıklandırmalar, bisiklet yolları ve yaya kaldırımları ile prestij caddeler olarak kullanıma sunuyoruz ve bu güne kadar toplamda 33 bin metre uzunluğunda bisiklet yolu yaptık” dedi.
“Kırsalda Üretip Kıyıda Tüketen Muğla’nın Alt Yapısını Oluşturuyoruz”
Turizm şehri olarak bilinen ancak gelirinin yüzde 60’nı kırsaldan elde eden Muğla’da her yıl yaklaşık 5Milyon misafir ağırlanırken kırsalda üretilen ürünlerin kıyıda tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sözlerine şöyle devam etti; “Muğla’nın toprakları çok verimli, bizde bu topraklarda doğru ürünü yetiştirip kırsalda tüketir hale getirmemiz gerekiyor. Bu yüzden de önce analiz laboratuarlarımızda topraklarımızı testten geçiriyor daha sonra tarlanıza geliyoruz projemiz ile çiftçimiz teknik destek sağlıyoruz. Gereken hazırlık sürecinin ardından da üreticilerimize fidan, fide, tohum, yem destekleri sağlıyoruz. Hasat çalışmasının ardından da iş birliği yaptığımız Kooperatiflerimizle ürünlerin pazarlanmasında yardımcı oluyoruz. Bünyemizde kurduğumuz Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezi ile ata tohumlarını saklıyor, çoğaltıyor ve üretiminin artması için ücretsiz olarak halkımıza dağıtıyoruz. Türkiye’nin 81 iline 10 Milyonun üzerinde tohum dağıttık. Sadece tarımsal ürünler değil hayvancılık alanını da desteklemek için kadınlarımıza ek gelir sağlanması amacıyla kıl keçisi dağıtıyoruz. Süt kooperatiflerine süt tankı desteği, arıcılarımıza petek, şeker ve teknik destek sağlıyoruz. Şehrimizin üretimini arttırmak, vatandaşlarımızın gelir düzeyini yükseltmek için tarım ve hayvancılık alanında verdiğimiz destekleri devam ettireceğiz”
“Güneşi, Çöpü Elektriğe Dönüştürüyor Doğamızı Koruyoruz”
Yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği illerin başında gelen Muğla’da bu tercihin en önemli sebeplerinden birinin eşsiz mavi ve yeşilin buluştuğu doğası olduğunu söyleyen Başkan Gürün, bu mirasın korunması için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Başkan Gürün, “Doğamızı korumak için yenilenebilir enerjiyi her projemize dahil ediyoruz. Yeni yaptığımız otogarlarımız, yeni hizmet binalarımızda güneşten elektrik üretiyoruz. Vahşi depolama sahalarımız, atıksularımızın doğaya geri kazanımı gibi birçok konuda yatırımlar yaparak doğamızı koruyoruz. Çöp depolama sahalarımıza diktiğimiz 5 bin fidan ile çöp alanları doğaya daha da yeşillik katmaya başladı. Bugüne kadar 250 bin hanenin bir aylık tükettiği elektriği çöpten ürettik. Tesislerimizdeki güneş enerji sistemleri ile yılda 1000 hanenin enerji tüketimini karşılayacak bütçemize 1 Milyon TL ekonomik kazanç sağlayacağız. 233 bin 625 ton atığın geri kazanımı sağlayarak 15 bin 575 kamyon atığın çevreyi kirletmesini engelledik. Mavi kıyılarımızı 6 adet atık alım teknemiz ile 2014 – 2020 yılları arasında 5 bin ton atıksu, 32 ton sintine, 5 ton atık madeni yağ, 5 bin 829 ton evsel katı atık toplayarak bertarafını sağladık” diye konuştu.